Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار مرکزی گفت: درآمد سرانه هر شهروند در استان ۲۲ میلیون تومان است که شرایط کنونی استان مرکزی را جزو استان های پایین جدول شاخص درآمدهای سرانه قرار داده است و می طلبد که نخبگان فکری، علمی و صنعتی راهکاری برای بهبود این حوزه ارائه دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نسل فردا؛ مراسم افتتاحیه چهاردهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت تولید ایران صبح امروز با حضور مسئولین کشوری و استانی و جمعی از اساتید و دانشجویان در دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درآمد ۵۰ هزار میلیاردی دولت از صنایع استان مرکزی

آقازاده استاندار مرکزی با اشاره به آمار واحدهای صنعتی کوچک و بزرگ استان مرکزی گفت: پنج هزار میلیارد تومان درآمد دولت فقط از محل مالیات این صنایع است که نصف این مبلغ در استان صرف شده است و مابقی به خزانه ملی واریز می‌شود.

وی افزود: استان مرکزی از لحاظ درآمد شاید در رتبه بیستم باشد و این‌ یکی از پارادوکس‌هایی است که همه باید به فکر آن باشیم؛ اما اگر بتوانیم مکانیسمی پیدا کنیم که این پول دوباره به چرخه اقتصاد استان برگردد مطمئناً شرایط در درآمدهای سرانه مردم استان متفاوت خواهد شد.

 

 

جایگاه پائین استان مرکزی در جدول شاخص درآمدهای سرانه

وی تصریح کرد: وجود صنایع زیاد در استان، انتظار خلق پول و ثروت را در استان به وجود آورده است؛ در استان مرکزی ۲۲ میلیون تومان برای هر شهروند درآمد سرانه داریم و این درآمد برای روستاهای استان ۱۵ میلیون تومان است. شرایط کنونی استان مرکزی را جزو استان های پایین جدول شاخص درآمدهای سرانه قرار داده است و می طلبد که نخبگان فکری، علمی و صنعتی راهکاری برای بهبود این حوزه ارائه دهند.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: باید در این کنفرانس‌های صنعتی به نقاط ضعف اشاره و راهکارهای مناسبی پیدا کنیم، اگر دانشگاه صنعتی و دانشگاه‌های ما علاوه بر این، در موضوعات اقتصادی هم وارد شوند و راهکارهای عملی ارائه شود به طور قطع می‌توان بهبود درآمد سرانه مردم استان را شاهد بود.

لزوم تلاش برای دستیابی به رشد اقتصادی

آیت‌الله دری نجف‌آبادی نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی در این کنفرانس با اشاره به بستر ایجاد شده پس انقلاب اسلامی برای ایجاد تحول در بخش‌های مختلف گفت: ما باید مسئولیت خود را بدانیم، همان‌طور که ملت ما در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل، جبهه‌های توسعه‌ تحصیلات، صنایع موشکی و خیلی از بخش‌های دیگر اقدام کردند، بار دیگر باید با اقدام همه‌جانبه در زمینهٔ توسعه اقتصادی و رشد همه مناطقِ کشور به‌صورت متوازن و هماهنگ، با توجه به همه چالش‌ها کشور را بسازیم.

وی کلید توسعه را انسان‌ها دانست و بیان کرد: ما می‌توانیم در بین کشورهای جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم و این در گرو همت و تلاش است. هر جا فردی مسئولیت‌پذیر وجود داشته است به سهم خود نقش مهمی را ایفا کرده است.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی تصریح کرد: جمهوری اسلامی با ظرفیت‌های اعتقادی، فکری و عملی امتیازاتی دارد که بسیاری از کشورها ندارند، امتیازاتی که به مکتب، سابقه و تجارب ما برمی‌گردد.

ارتباط میان دانشگاه و صنعت بسیار ضعیف است/وابستگی به فروش نفت و بیگانگان راهکار درمان مشکلات نیست

وی ارتباط میان دانشگاه و صنعت را ضعیف دانست و افزود: ما شعار «ارتباط صنعت و دانشگاه» را می‌دهیم، متاسفانه صنعت و دانشگاه هر کدام مسیر خود را می‌روند در حالیکه باید تقویت این ارتباط به‌عنوان یک جهاد مقدس جدی گرفته شود.

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: صنایع استان مرکزی امروز دچار چالش‌های جدی هستند و اگر نگاه ما به کشورهای دیگر باشد به طور قطع به‌جایی نخواهیم رسید همان‌طور که تا امروز به‌جایی نرسیده‌ایم. اگر چشم ما به فروش نفت باشد و با تزریق پول آن صنعت مونتاژی درست کنیم به نتیجه‌ای نمی‌رسیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی با اشاره به اینکه ما ظرفیت‌های فروانی داریم اما مشکلات هم بر سر راه هست خاطرنشان کرد: نیروی کار ما رابطه‌اش باکار تعریف‌نشده است درحالی‌که چینش نیروی انسانی باید فنی باشد و بخش‌های دانشگاهی ما باید درزمینهٔ تحقیقات کاربردی، آموزش و تربیت نیروی انسانی کارآمد ورود پیدا کنند.

لزوم حمایت دولت از شرکت‌های دانش‌بنیان

آیت‌الله دری نجف‌آبادی تصریح کرد: دیوان‌سالاری و استخدام دولتی فاجعه است؛ استخدام دولتی مشکل کشور است و نه راه‌حل مشکلات، در بسیاری از کشورها استخدام دولت معنایی ندارد لذا تأکید ما باید برمبنای توسعه دانایی محور و شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد و دولت هم باید از ایده‌ها حمایت کند.
 

استان مرکزی در بخش تحقیق و توسعه با مشکل مواجه است

سید مهدی مقدسی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در این مراسم، هدف از برگزاری این کنفرانس را تبادل اطلاعات و ارائه ایده‌های جدید عنوان کرد و گفت: ایجاد ارزش‌افزوده، حرکت به سمت تولید و ثروت و رفع برخی از مشکلات کشور باید مهم‌ترین رویکرد این قبیل کنفرانس‌ها باشد.


وی افزود: در حاشیه این کنفرانس پنج میزگرد تخصصی، تشکیل انجمن آرانددی، رونمایی از موتور ملی دیزل، نمایشگاه تخصصی صنعت و مجمع واحدهای تحقیق و توسعه صنایع برگزار می‌شود.

 

 

مقدسی بابیان اینکه در استان مرکزی در بخش تحقیق و توسعه با مشکل مواجه هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر سه هزار واحد صنعتی در استان مرکزی مستقر هستند که از این تعداد ۶۳ واحد صنعتی مجهز به واحد آرانددی هستنددر حالیکه تنها ۳۳ واحد آرانددی فعالیت دارند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس اظهار کرد: یکی از سؤالات اساسی ما از وزرای علوم و وزرای غیراقتصادی این است که تا چه اندازه در رونق اقتصادی کشور نقش‌آفرینی کرده‌اند؟

وی با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی استان مرکزی ادامه داد: این استان رتبه‌های بسیار مناسبی در صنایع مادر، صنایع بزرگ و کشاورزی دارد؛ همچنین استان مرکزی مهد پرورش بزرگانی مانند امیرکبیر و... بوده است و می‌توان گفت که ۲۰ درصد از مفاخر دو قرن اخیر کشور در این استان متولد شده‌اند.

ارتباط صنعت و دانشگاه معنادار باشد

مقدسی خاطرنشان کرد: ضروری است ارتباط صنعت با دانشگاه ارتباطی معنادار، اثربخش و اثرگذار باشد و وزارتخانه‌ها نگرشی اقتصادی داشته باشند و وزیر علوم نقش خود را در حوزه اقتصاد تعیین کند.

گفتنی است در حاشیه مراسم آغاز به کار چهاردهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید ایران، نمایشگاه جانبی ساخت و تولید نیز با حضور آیت الله دری نجف آبادی و سید مهدی مقدسی در دانشگاه صنعتی اراک افتتاح شد.

​​  

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۰۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معادله تورمی بازدهی سهام

تورم از دو کانال بر رابطه میان سود حسابداری و بازده بورسی اثر می‌‏گذارد. از سویی، افزایش تورم موجب واگرایی میان وضعیت واقعی شرکت و گزارش‏ مالی می‌شود و به تضعیف رابطه میان سود‌ها می‌‏انجامد. از سوی دیگر، افزایش تورم به افزایش نرخ تنزیل می‌‏انجامد.

به گزارش دنیای اقتصاد، این مساله موجب تغییر ارزش شرکت منطبق بر جریان‏های نقدی کوتاه ‏مدت آن می‌شود و ارتباط میان سود حسابداری و بازده بورسی شرکت را افزایش می‏دهد. به‌نظر می‏رسد وزن‏کشی این دو کانال در اقتصاد‌های مختلف نشان‌دهنده نوع اثر تورم بر رابطه میان سود‌ها است.

دارایی‌ها، بدهی‌ها و درآمد مجموعه‌ها اغلب در گزارش‌های مالی به‌صورت اسمی (تعدیل نشده با تورم) درج می‌شوند. این مساله موجب شکاف میان واقعیت حاضر شرایط مالی شرکت‌ها و اطلاعات درج شده در صورت‌های مالی در زمان‌های با تورم بالا می‌شود. در پژوهشی که به‌تازگی در دانشگاه دوک آمریکا انجام شده، با استفاده از داده‌های جدید استخراج شده از گزارش‌های مالی سده گذشته میزان و شیوه اثرگذاری تورم بر رابطه میان سود حسابداری یک شرکت و ارزش بازاری سهام آن بررسی می‌شود.

تورم از دو کانال می‌تواند بر رابطه میان این دو سود اثر بگذارد. از سویی، از آنجا که داده‌های تاریخی بهای تمام شده با تغییر قیمت‌ها به دلیل تورم تغییر نمی‌کند، تورم می‌تواند ارتباط میان سود‌ها (earning relevance) را کاهش دهد. از سوی دیگر، تورم ممکن است با افزایش نرخ تنزیل شرکت‌ها و در نتیجه تغییر تمرکز شرکت به سمت بازده‌های کوتاه‌مدت، ارتباط میان سود‌ها را افزایش دهد. سوال کلیدی این است که کدام کانال در نهایت غالب خواهد شد؟

در ژوئن ۲۰۲۲، نرخ تورم کشور آمریکا به ۹.۱ درصد رسید که بالاترین سطح آن در ۴۰ سال گذشته بود. پس از آن، نرخ بالای تورم به دغدغه اصلی بسیاری از سرمایه‌گذاران بدل شد. صعود مجدد نرخ تورم همچنین موجب تمرکز مناظرات علمی بر اثر این متغیر بر ارتباط بین متغیر‌های حسابداری شد.

به گفته ناظران، افزایش تورم حداقل از دهه‌۱۹۲۰ به بعد اثری کاهشی بر ارتباط میان ارقام حسابداری داشته‌است. دلیل این امر آن است که با افزایش تورم مبالغ اسمی (nominal) درج شده در ترازنامه و صورت درآمد‌های شرکت‌ها، ارزش جاری آن‌ها را کمتر از مقدار واقعی نشان می‌دهد. هیات استاندارد‌های حسابداری مالی آمریکا (FASB) نیز که مرجع قانون‌گذاری گزارش‌های مالی و اساس تنظیم استاندارد‌های حسابداری است، با بیان اینکه «با افزایش نرخ‌های تغییر در قدرت خرید عمومی، صورت‌های مالی که بر حسب واحد‌های اسمی پول نوشته می‌شوند، فایده خود را از دست می‌دهند» بر کمرنگ‌شدن این ارتباط با افزایش تورم صحه می‌گذارد.

عوامل موثر بر ارتباط دو سود

در پژوهش اخیر بینز و کوبیک (Binz and Kubic) دو مساله در حوزه ارتباط بین درآمد حسابداری و بازده بورسی به طور خاص بررسی شده‌است. اولین مساله، بررسی اثر تورم بر ارتباط میان سود‌های حسابداری و بورسی است. این دیدگاه که کانال اثرگذاری نرخ تورم بر رابطه میان سود‌ها از طریق داده‌های تاریخی هزینه حسابداری است، این موضوع را مطرح می‌کند که با افزایش تورم دقت درآمد‌های اسمی ثبت‌شده در صورت‌های مالی کاهش می‌یابد و در نتیجه این گزارش‌ها فایده خود را از دست می‌دهند.

با وجود اینکه این کانال احتمالا تا حدودی اثرگذار باشد، در این پژوهش به اثر دیگری که تاکنون مورد غفلت بوده نیز پرداخته می‌شود که اثری عکس کانال قبلی دارد. کانال دوم اثرگذاری تورم بر ارتباط میان سود‌های حسابداری و بورسی، یا به‌عبارت دیگر «کانال نرخ تنزیل» است. قیمت و بازده یک دارایی در بازار سهام نشان‌دهنده ارزش تنزیل شده جریانی نامتناهی از جریان‌های نقدی آتی است. نرخ‌های تنزیل بالاتر باعث می‌شود جریان‌های نقدی بلندمدت ارتباط کمتر و جریان‌های نقدی کوتاه‌مدت ارتباط بیشتری با بازده کنونی سهام داشته باشند. دلیل این مساله آن است که صورت‌های مالی برای درک جریان‌های نقدی آتی کوتاه‌مدت مفیدتر هستند، همچنین افزایش تورم موجب افزایش نرخ تنزیل می‌شود و در نتیجه ارتباط میان سود‌های حسابداری و بورسی را افزایش می‌دهد.

نتایج پژوهش انجام‌شده نشان می‌دهد تورم از هر دو کانال بر این ارتباط اثر می‌گذارد، اما اثر غالب از کانال نرخ تنزیل است و در واقع اثر کلی تورم، افزایش ارتباط بین درآمد حسابداری و بازده بورسی شرکت‌ها است.

مساله دوم مورد بررسی در این پژوهش، کاهش ارتباط بین سود حسابداری و بورسی شرکت‌ها در طول زمان است. پژوهش‌های گذشته نشان‌داده‌اند این ارتباط با گذشت زمان کمرنگ می‌شود. مساله اصلی، اما اینجا است که این پژوهش‌ها عامل تورم را در تخمین‌های خود در نظر نگرفته‌اند. طبق داده‌های تاریخی، در طول دهه‌های گذشته تورم کشور آمریکا نزولی بوده و تنها در دو سال‌گذشته برای مدتی روند افزایشی می‌گیرد. در نتیجه از آنجا که نرخ تورم اثری مستقیم بر ارتباط میان این سود‌ها دارد، با کاهش نرخ تورم طی سالیان، ارتباط میان نرخ‌های سود نیز کاهش می‌یابد و احتمالا زمان به‌عنوان یک متغیر جدا اثری بر این ارتباط نداشته‌باشد. بررسی‌های پژوهش مورد اشاره نشان می‌دهد این احتمال کاملا درست است و زمان، متغیری موثر بر ارتباط میان سود حسابداری و بورسی نیست.

مکانیزم عملکرد دو کانال

باتوجه به نتایج پژوهش انجام شده، دو کانال برای اثرگذاری نرخ تورم بر ارتباط سود‌ها وجود دارند که اثری عکس هم دارند. باتوجه به کانال داده‌های تاریخی هزینه حسابداری، می‌توان گفت دارایی‌هایی مانند املاک و مستغلات، ماشین‌آلات و تجهیزات با داده‌های تاریخی هزینه اندازه گیری شده و در طول عمر مفید خود مستهلک می‌شوند. از آنجا که تورم ارزش واقعی دلار را از بین می‌برد، با افزایش تورم ارزش واقعی هزینه درج‌شده در ترازنامه کاهش می‌یابد و در نتیجه بین ارزش دفتری هزینه تمام شده تاریخی و ارزش‌های فعلی بازار واگرایی رخ می‌دهد.

این مساله منجر به عدم‌کارآیی استهلاک ذکرشده در صورت‌های مالی برای درک مخارج سرمایه‌ای و سودآوری آتی شرکت می‌شود. به‌طور مشابه، فروش نیز با قیمت‌های تاریخی اندازه گیری می‌شود و درنتیجه تصویر بالقوه گمراه کننده‌ای از عملکرد شرکت ارائه می‌کند؛ چراکه بخشی از سود ناخالص (درآمد منهای هزینه موجودی) نشان‌دهنده سود واقعی و بخشی دیگر نشان‌دهنده اثرات تورم است. نتیجه این امر آن است که تحت‌کانال هزینه تاریخی، واگرایی ناشی از تورم بین واقعیت اقتصادی و اندازه گیری هزینه تاریخی، ارزیابی چشم انداز شرکت را برای سرمایه‌گذاران دشوارتر می‌کند. در نتیجه سرمایه‌گذاران کمتر به اعداد حسابداری متکی می‌شوند و رابطه میان بازده سهام شرکت در بورس و سود حسابداری کمتر می‌شود.

شواهد نشان می‌دهد؛ زمانی‌که تورم افزایش می‌یابد، سرمایه‌گذاران برای درآمد‌های جاری وزن بیشتری نسبت به چشم انداز رشد آتی قائل می‌شوند؛ چرا که نرخ تنزیل بازده آتی شرکت بالاتر است و در نتیجه این بازده‌ها کمتر قابل‌اتکا هستند. این استدلال؛ در واقع همان اثر تورم از کانال نرخ تنزیل است. طبق بررسی‌های انجام شده، صورت‌های مالی توضیحات بیشتری را درخصوص جریان‌های نقدی کوتاه‌مدت نسبت به جریان‌های نقدی بلندمدت می‌دهند.

با افزایش تورم، شرکت‌ها نمی‌توانند تمام افزایش قیمت‌ها را نادیده بگیرند و ارزش شرکت برابر با جریان‌های نقدی تنزیل‌شده می‌شود. نرخ تنزیل نیز خود شامل نرخ تنزیل واقعی و تورم است. حال اگر نرخ تنزیل صفر باشد، جریان‌های نقدی کوتاه‌مدت و بلندمدت وزن برابری دریافت می‌کنند، اما اگر نرخ تنزیل بسیار زیاد شود، صورت‌های مالی بیشتر تغییرات کوتاه‌مدت را توضیح می‌دهند؛ چرا که ارزش فعلی جریان‌های نقدی بلندمدت کوچک می‌شود.

سخن آخر

با وجود آنکه پژوهش مذکور درخصوص اقتصاد آمریکا نوشته‌شده و برآورد‌های آن باتوجه به داده‌های صورت مالی شرکت‌های این کشور انجام شده‌است، از آنجاکه منطق پشت کانال‌های اثرگذاری تورم بر ارتباط بین درآمد حسابداری و بازده بورسی در ایران نیز وجود دارد، نتایج این پژوهش در اقتصاد ایران نیز قابل‌استناد است، اما برای صحت‌سنجی نتایج این مقاله نیازمند است که داده‌های بورسی ایران مورد بررسی قرار بگیرد. به این‌ترتیب میزان اثرگذاری دو کانال برآورد شده و اثر کل تورم بر رابطه بازدهی قیمت سهام و صورت‌های مالی آشکار می‌شود.

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بروجرد آغاز به کار کرد + عکس و فیلم
  • دانشگاه آزاد حلقه گمشده جدایی جامعه و دانشگاه را یافته است/ تشریح جایگاه طرح صدرا میان دانشجویان
  • وزیر صنعت معدن و تجارت شامگاه دوشنبه وارد اراک شد
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • معادله تورمی بازدهی سهام